Skip to main content

Röntgen­tutkimukset

eläimen röntgenkuvaukset
Eläinlääkärin röntgenlaitteisto

Röntgenkuvaustutkimukset ovat apuna tutkittaessa esim. luusto-, nivel- tai sisäelinongelmia. Vastaanotolla tehdään myös kattavasti ns. virallisia luustokuvaustutkimuksia (lonkka, kyynär, selkä, olka).

Vastaanotolla on täysin uusi, nopea ja laadukas suoradigiröntgen käytössä. Pystymme kuvaamaan laitteistolla tarvittaessa myös isoimmat eläimet lattiatasolta käsin, ilman pöydälle nostamisen tarvetta.

Ontumatutkimukset

Ontumatutkimukset ovat tavallisin syy röntgentutkimuksiin. Teemme yhteistyötä ortopedien kanssa ja erikoisemmat viistokuvauksetkin onnistuvat hyvin laitteistollamme ja saamme kuvat toimitettua nopeasti mahdollista jatkohoitoa varten muille eläinlääkäriasemille.  Autamme mielellämme myös ortopedisten potilaiden jälkihoidollisissa kontrollikäynneissä, yhteistyössä eläintä aiemmin hoitaneen erikoiseläinlääkärin kanssa.

Viralliset terveystutkimukset

Virallisiin terveystutkimuksiin voi perehtyä Suomen kennelliiton sivuilta. Omistajan tulee tilata sähköinen terveystutkimuslähete OmaKoiran kautta ennen tutkimuskäynnille tulemista. Teemme virallisia luustokuvauksia myös monirotuisille koirille. Virallisten luustokuvien yhteydessä eläinlääkäri arvioi röntgenkuvia aina myös yksilön terveydellisestä näkökulmasta ja eläimelle tehdään tarvittaessa jatkohoitosuunnitelma, mikäli siihen on tarvetta. Teemme myös joukkokuvauksia esimerkiksi kasvattajien pentueille tai muuten isommalle ryhmälle. Joukkokuvaukseen tarvitaan vähintään viisi koiraa. Kysy lisää vastaanotolta puhelimitse tai sähköpostilla.

Hinnasto

Tiineysröntgenkuvaus

Teemme koirien ja kissojen tiineysröntgenkuvauksia, kun tiineyden alusta on kulunut vähintään 45 vuorokautta. Poikkeuksellisesti nämä kuvaukset pyritään tekemään hereillä ja vaativat eläimen kiinnipitämistä. Kysy lisätietoja vastaanotolta.

Turvallisuus

Hyvälaatuisten kuvien aikaansaamiseksi eläin pääsääntöisesti rauhoitetaan tutkimusta varten. Myös säteilyturvallisista syistä potilaan rauhoittaminen on tärkeää ihmisten röntgensäteilymäärän pienentämiseksi. Säteilyturvallisuuskeskus valvoo röntgenlaitteiden käyttöpaikkoja sekä säteilyturvallista työskentelyä ja tarvittaessa vastaanotolta löytyy uudet ja helppokäyttöiset säteilysuojaimet kiinnipitäjille. Käytämme rauhoitetuilla eläimillä aina kuonokoppaa työturvallisuussyistä.