Skip to main content

Laserterapia

laserointi

Laserterapiaa käytetään tukihoitona monenlaisissa terveysongelmissa. Laserhoito vilkastuttaa tehokkaasti aineenvaihduntaa hoidettavalla alueella. Hoitomuotona laser on eläimelle kivuton ja aiheuttaa lämpötilan kohoamista hoidettavalla alueella. 

Käytössämme oleva laser on tehokas ja hoidon ajaksi suojaamme eläimen silmät pyyheliinan avulla ja hoidon aikana läsnä olevien ihmisten silmät erikoissuojalasein. Tehokkuuden ansiosta yksittäinen hoitokerta on kohtalaisen lyhyt ja hoitoa tarvitsee antaa harvemmin kuin heikkotehoisemmilla lasereilla. Pystymme hoitamaan myös haavoja ja muita epäpuhtaita alueita, sillä erilaisilla antureilla pystymme antamaan laserhoitoa koskettamatta eläimeen.

Useimmiten laserterapiaa käytetään kroonisiin tuki- ja liikuntaelinvaivoihin ja hoitomuotona se on akupunktioon verrattavissa, sillä laserilla päästään myös syvemmälle pehmytosakudoksiin verrattuna esimerkiksi hierontaan. Vilkastuva aineenvaihdunta rentouttaa pehmytosakudoksia ja poistaa kipua nivelistä. Laserterapiaa voidaan hyödyntää myös erilaisissa traumaperäisissä vammoissa, jossa akupunktio tai hieronta aiheuttaisivat eläimelle vielä kipua.

Laserterapia on suosittu tukihoito myös erilaisten haavahoitojen yhteydessä. Voimme laseroida tavallisen leikkaushaavan toimenpiteen lopuksi ja nopeuttaa sen paranemista vilkastuttamalla haava-alueen aineenvaihduntaa. Myös erilaisia avohaava-alueita voi laseroida ja nopeuttaa paranemisprosessia. Laserhoitoa voidaan antaa myös esimerkiksi korvatulehduspotilaalle tai eläimen itse nuolemalle alueelle, josta karvat ovat lähteneet ja iho paksuuntunut.

Eläinlääkäri tekee yksilöllisen arvion laserhoidon soveltuvuudesta tukihoidoksi potilaalle ja suunnittelee alustavan laserterapiakäyntitiheyden ja hoitokertojen määrän. On myös mahdollista varata aika suoraan laserterapiaan mm. kroonisissa tuki- ja liikuntaelinongelmissa. Lähtökohtaisesti pidemmissä prosesseissa tarvitaan useampia hoitokertoja, mutta mm. leikkaushaavojen laserhoito on yleensä kertaluonteinen.

Hoidon jälkeen eläimen aineenvaihdunta voi toimia vilkkaammin ja sitä saattaa janottaa tai sen tulee päästä tarpeille. Eläimet ovat hoidon jälkeen pääsääntöisesti kivuttomampia. Lihaksistoa hoidettaessa suositellaan parin päivän ajan kevennettyä liikuntaa hoidon tehon maksimoimiseksi.