Skip to main content

Akupunktio

Akupunktio

Tavallisimmin akupunktiolla hoidetaan tuki- ja liikuntaelinkipuisia eläimiä. Hierontaan ja käsin tehtävään manipulaatioon verrattuna akupunktiohoidolla päästään vaikuttamaan syvemmälle pehmytosakudoksiin. Akupunktiohoito kannattaa yleensä yhdistää muuhun oireenmukaiseen hoitoon, kuten kivunhallintaan, ruokavalioon ja lisäravinteisiin. Säännöllisen akupunktion avulla pystytään usein vähentämään esimerkiksi säännöllisen kipulääkityksen määrää. Akupunktiohoidon teho on yksilöllistä ja on yleensä suoraan verrannollinen hoidon säännöllisyyteen ja hoitoa annetaankin pääsääntöisesti sarjana/toistuvasti, hoitovälin tarve yksilöllisesti arvioiden.

Ennen akupunktiohoitoja tehdään eläimen terveydentilan kartoitus ja hoidon soveltuvuus esimerkiksi röntgentutkimuksin ja verinäyttein. Akupunktiohoidot suunnitellaan aina yksilöllisen tarpeen mukaan. 

Vastaanotollamme annettava akupunktio on ns. kuivaneulotusta kertakäyttöisin akupunktioneuloin. Käynnin aikana eläimet usein käyvät lepäämään neulojen vaikutuksen aikana. Lemmikille voi ottaa mukaan oman, tutun makuualustan, jolla on mukavampi lepäillä hoidon aikana. 

Hoidon jälkeen eläimet voivat olla janoisia ja raukeita, jopa väsyneitä. Yksilöstä riippuen hoidon jälkeen kannattaa pari päivää ottaa liikunnan suhteen rauhallisemmin.