Skip to main content

Perus­terveyden­hoito

perusterveydenhoito
terveystarkastus

Rokotukset

Rokotukset ovat osa eläimen perusterveydenhuoltoa ja tärkeä suoja tarttuvien tautien ennaltaehkäisyssä. Rokotuskäynnillä tehdään aina eläimen kliininen perustutkimus, jotta omistaja saa tietoa ja eläinlääkärin arvion eläimensä terveydentilasta esim. hammashoidon tarpeesta ja samalla tarkistetaan, että eläin on terve rokotettavaksi. 

Hinnasto

Terveystarkastus

Terveystarkastuksella on hyvä käydä muutoinkin kuin rokotusten yhteydessä, sillä terveystarkastus on parhaimmillaan ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa.  Ikääntyvillä lemmikeillä voi esiintyä useita erilaisia terveydellisiä haasteita, joista useimpia pystytään tutkimaan ja hoitamaan. Myös liikunnallisten koirien terveydentila on hyvä säännöllisesti käydä tarkistuttamassa ammattilaisella. Terveystarkastuksen yhteydessä voidaan ottaa tarvittaessa myös verinäyte peruselinarvojen ja verenkuvan määrittämiseksi.

Terveystarkastusten ja yksilöllisen neuvonnan sekä kotona annettavan hyvän perushoidon (kynsien leikkaus, turkinhoito, hampaiden harjaus) lisäksi hyvinvoiva lemmikki tarvitsee yksilön tarpeisiin valikoitua ravintoa, riittävästi liikuntaa ja lajinomaista tekemistä. Mikäli terveystarkastuksessa huomataan jotain poikkeavaa, tehdään jatkohoitosuunnitelma yhdessä eläimen omistajan kanssa.

Muita terveydenhuoltoon liittyviä toimia ovat esim. loishäädöt ja mikrosirutukset sekä mm. lemmikkipassit.

Hinnasto

Uutta

Verenpaineen mittaus hereillä olevalta potilaalta

Uutena palveluna tarjoamme ensimmäisinä Koillismaalla verenpaineen mittausta hereillä olevilla potilailla (mm. munuaisten vajaatoimintaa sairastavien kissojen seuranta). Kysy lisää puhelimitse 040 679 7107.

Silmänpaineen tutkimus

Meillä pystytään mittaamaan silmätutkimuksen yhteydessä myös silmänpainetta, joka edesauttaa joidenkin silmäsairauksien diagnostiikkaa oleellisesti ja helpottaa silmiin erikoistuneiden eläinlääkärien konsultoimista.

Korvat

Käytössämme on myös video-otoskooppi korvien tutkimiseen ja korvahuuhteluiden tekemiseen.