Skip to main content

Akuutin sairauden hoito

akuutinsairaudenhoito
Akuutin sairauden hoito

Lemmikeillä tavallisimmin esiintyviä akuutteja vaivoja ovat silmä- ja korvavaivat, äkillisesti alkaneet iho-oireet, oksennus- ja ripulitaudit tai virtsatiesairauden oireet. Eläimen käytös muuttuu lyhyellä aikavälillä nopeasti ja eläinlajista riippuen ne voivat olla apaattisia, levottomia, väsyneitä tai syrjään vetäytyviä. Käytösmuutoksia saattaa näkyä myös ruokahalussa, liikkumishalukkuudessa tai tarpeiden teossa. Eläimet voivat myös raapia/kirputtaa itseään voimakkaasti tai jopa ääntelevät kipua viestivin tavoin.

Useimpiin akuutteihin sairastumisiin pystytään apu antamaan nopeasti yksittäisellä eläinlääkärikäynnillä, mutta joskus on tarvetta myös kirurgisiin operaatioihin nopealla aikataululla (märkäkohdut, vierasesineet). Akuuteissa tapauksissa on aina järkevintä olla ensimmäiseksi puhelimitse yhteydessä vastaanotolle.

Hinnasto

Mikäli eläimesi sairastuu äkillisesti aukioloaikojemme ulkopuolella, eikä voi odottaa hoitoa seuraavaan arkiaamuun, saatte päivystävän kaupungineläinlääkärin kiinni virka-ajan ulkopuolella numerosta 0600 18919 . Koillismaan yhteispäivystysnumero (Kuusamo, Posio, Taivalkoski) on tarkoitettu kiireellisiä hätätapauksia varten.