Skip to main content

Hammashoidot

eläinten hammashoito

Hammashoidon tarve

Tavallisimmin tarve eläimen hammashoidolle huomataan eläinlääkärissä terveystarkastuksen tai rokotuskäynnin yhteydessä. Kotioloissa tyypillisesti voidaan huomata eläimen suussa tai hengityksessä epämiellyttävää hajua, hampaiden värimuutoksia tai ikenien punotusta. Eläin voi pureskella ruokaansa toispuoleisesti tai olla haluton syömään mitään kovempaa. Äärimmäisissä tilanteissa kipuherkän eläimen ruokailukäytös voi muuttua, ruokailu hidastuu tai eläin on jopa haluton syömään.

Hinnasto

Hammashoidossa

Hampaiden ja suun kunto pystytään luotettavasti arvioimaan vasta nukutuksessa. Ennen nukutusta eläin pidetään ruokapaastolla 10-12 tuntia ennen toimenpidettä, vettä voi olla tarjolla normaalisti. Mikäli eläimellä on säännöllisiä lääkityksiä, muita sairauksia, se on varttuneempi tai pentu, on hyvä soittaa ajanvaraukseen yksilöllisten ohjeiden saamiseksi.

Perushammashoitokäyntiin kuuluvat hammaskiven poisto hampaiden pinnoilta ja ientaskuista, hampaiden kiillotus ja hammastarkastuksen tekeminen yksilöllisesti suunnitellussa ja valvotussa nukutuksessa. Potilasturvallisuuden takia nukutus tehdään aina inhalaatioanestesiassa ja eläimen nukutuksen aikaista tilaa tarkkaillaan huolella mm. valvontamonitorin avulla.  Inhalaatioanestesiassa potilas pysyy unessa hengittäen nukutusaineen ja hapen seosta nieluun asennettavan hengitysputken kautta. Hengitysputki myös estää hammashoidon yhteydessä käytettävien huuhtelunesteiden valumisen hengitysteihin. 

Teemme hammashoitokäynnin yhteydessä jatkohoitosuunnitelman, mikäli tarkastuksessa osoittautuu tarvetta jatkohoitoon. Vastaanotollamme on mahdollisuus myös hammasröntgenkuvauksiin (mm. hammasmurtumat, puhkeamattomat hampaat ja muut juurialueen ongelmat) ja meillä on porayksikkö kirurgisia hammaspoistoja varten.

 Eläin pääsee kotiin nukutuksesta toivuttuaan. Käynnin lopuksi omistajalle kerrotaan löydöksistä ja tehdyistä toimenpiteistä yksilöllisesti ja annetaan jatkohoito-ohjeet mahdollisista lääkityksistä tai ruokavalioista kotiin. Vastaanotolta saa tuotteita kotona tapahtuvaan lemmikin säännölliseen hammashoitoon.